My first OC since the Celeron 300MHz to 450MHz

Discussions and help regarding overclocking, motherboards, peripherals, AMD and INTEL CPU's
User avatar
Executioner
Life Member
Posts: 8512
Joined: Wed Nov 22, 2000 11:34 am
Location: Woodland, CA USA

My first OC since the Celeron 300MHz to 450MHz

Postby Executioner » Fri May 27, 2011 4:45 pm

I have old pc parts laying around, including my old Asus P4PE motherboard that I bought back in 2004 used (made in 2002). It was my main rig until 2007 when I built a new one from scratch.

I also have lots of SCSI hardware laying round, so I decided to put this sucker back together. I have a SCSI raid 0 on 2 Seagate Cheetah 15k rpm 36 gig hard drives. I have 2 gigs of ram: PC3200. The only bummer is the SCSI raid card is in a 32 bit slot instead of a 64. I also installed a Plextor SCSI PXW124TS CD burner and a Plextor SCSI 32TS CD reader. These were great back in the day to rip music.

The CPU is a stock P4 2.4bGHz at 533MHz front side bus. It always ran stock when I had it. So today, I have the front side bus set at 167MHz and its running at 3.007GHz with no other adjustments other than the FSB. No other changes to the cooling either. Running an Arctic Cooler on the CPU. So far stable. So I got ~20% increase over stock. :upup

User avatar
normalicy
Posts: 9090
Joined: Sat Nov 25, 2000 4:04 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Postby normalicy » Sat May 28, 2011 2:39 am

LOL, I've got quite a bit of SCSI equipment as well. Heck, I still run some of mine. Shame the P4's were such poor performing chips.

User avatar
eGoCeNTRoNiX
Posts: 7351
Joined: Wed Oct 23, 2002 12:51 pm
Location: HELL
Contact:

Postby eGoCeNTRoNiX » Sat May 28, 2011 10:52 am

Hey Exec, I'm actually at my other place where I thought I had all that SCSI gear and I haven't seen hide nor hair of it.. But I'm still looking.. If it shows up, I'll give you a hollar..

eGo
PM before Email People!!
Image
Heat Under eGoCeNTRoNiX :)
Who Farted? BEANIE!!!
!Welcome to the United States of the Offended!

User avatar
Executioner
Life Member
Posts: 8512
Joined: Wed Nov 22, 2000 11:34 am
Location: Woodland, CA USA

Postby Executioner » Sat May 28, 2011 11:35 am

eGoCeNTRoNiX wrote:Hey Exec, I'm actually at my other place where I thought I had all that SCSI gear and I haven't seen hide nor hair of it.. But I'm still looking.. If it shows up, I'll give you a hollar..

eGo
Yeah let me know.


Return to “Overclocking / CPU's / Motherboards / Sound Cards”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests